Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Farlig korsning vid E 18 - Folkets park

 
Nostalgi - 60-talet
Visa alla artiklar

Västerås har under senare tid begåvats med två farliga trafikfällor där krockar eller svåra tillbud inträffar så gott som dagligen.

Det gäller korsningarna Pilgatan – E 18 vid Folkets park och Österleden – E 18 vid Josefssons Bil AB.

På den senare platsen har redan ett 10-tal mer eller mindre svåra kollisioner skett. Polisen i Västerås gjorde tidigt en framställning om stopplikt för trafikanterna på Österleden. Men gatukontoret ligger på ärendet.

De flesta olyckstillbuden och krockarna vid Folkets park beror på att trafikanterna inte begriper hur man skall köra från Pilgatan ut på E 18.

Här invid finns ett fotografi och en skiss. Skissen visar filindelningen på Pilgatan. Bilister som kommer Pilgatan österut för vidare färd E 18 mot Stockholm skall ligga i högerfil. Absolut inte mittfil. Den leder till Folkets park.

Mittfilen skall dock begagnas av cyklister och mopedister som skall upp på cykelbanan för fortsatt färd E 18 österut. Trafikanter som skall E 18 västerut, dvs mot Köping, skall ligga i vänsterfil.

På bilden här invid- tagen från Parken mot Pilgatan – kör mopedisten (1) fullkomligt fel och trafikfarligt. Han skulle alltså ha legat till vänster i mittfilen och kört upp på cykelbanan framför Parken. Bilen (2) kör rätt. Bil (3) däremot fel. Den ligger i mittfil och borde alltså fortsätta upp till Folkets parks parkering i stället för att ”tränga” sig in på Stockholmsvägen.