Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Farlig lina vid lekplats

Starbäcksskolans fritidshem i Surahammar utsattes för ett obehagligt sabotage. En tunn fiskelina hade spänts upp på flera platser utmed barnens lekbana.

På skolgården finns en gångbana som barnen brukar använda för att springa och cykla. I måndags upptäcktes det att fiskelina satts upp som hinder i höjden 130-140 centimeter.

Som tur var upptäcktes linan innan någon kom till skada. Verksamheten är igång trots sommarlovet så det finns både barn och personal som hade kunnat råka illa ut.

- Det är så olustigt att idén är genomgående. Linan var i barnens höjd och den var ju uppspänd på flera ställen, säger rektor Joachim Cederholm.

Starbäcksskolan har inte råkat ut för den här sortens problem förut. Men rektorn berättar att man haft inbrott nyligen och att det förekommit glaskrossning och vandalisering.

- Man vet ju inte om det finns ett samband, men... Vi tyckte iallafall att det här med fiskelinan var så allvarligt att vi polisanmälde det. För om det här skulle ha fått passera - vad blir det då nästa gång, frågar Joachim Cederholm sig.

Polisen i Kolbäcksdalen har tagit emot anmälan men det finns i nuläget ingen misstänkt för gärningen.