Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färna odlingar prisades under landsbygdsgala

Färna odlingar i Skinnskatteberg har vunnit Ullbaggepriset i kategorin Sysselsättning i Gröna näringar . Priset delades ut under den nationella Landsbygdsgalan i Tällberg utanför Leksand.

Syftet med Ullbaggen är att lyfta projekt och företag som har bidragit till att utveckla landsbygden positivt. Johan Matsanders företag Färna odlingar nominerades till sysselsättningspriset i Gröna näringar för att han bland annat gett flera nyanlända jobb.

Juryns motivering lyder:

”Färna odlingar och Johan Matsander bidrar genom sin bärodling till att odlingslandskapet hålls öppet i en trakt som annars domineras av skog. Ett lyckat samarbete förs med Färna Herrgård som köper och serverar bären Johan producerar samt arrenderar ut mark till honom. Med outtröttlig energi och stor arbetskapacitet har Johan skapat ett konkurrenskraftigt företag i en bygd där det nästan inte finns några jordbruksföretag kvar. Företaget skapar dessutom många arbetstillfällen för nya svenskar.”

Inför de 240 gästerna på galan delade professor Katarina Eckerberg ut priset till Färna odlingar som togs emot av Johan Matsanders.

Läs också: Musikläraren som blev bärodlare: "Känner att jag har hittat hem"