Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färre fortkörare i årets trafikkontroll

Ingen åkte fast för rattfylla och färre körde fort – men det blev ändå 132 fortkörare då polisen höll en omfattande hastighetskontroll på E18 i Västerås i slutet av maj.

Förra året hölls samma stora kontroll, och då ertappades 155 fortkörare.

I år upptäckte trafikpoliserna dessutom en mängd fel på de bilar som stoppats: ett par radarvarnare togs i beslag, två körde utan körkort, en taxi och en privatbil visade sig ha körförbud, en stulen motorcykel återfanns och flera fordonsekipage var överlastade och hade dåliga eller felaktiga däck.

Polisen gläds dock åt att ingen av de många stoppade förarna blåste positivt för rattfylla. En förklaring kan vara att polisens kraftsamling mot rattfyllerister inneburit ökad medvetenhet om en stor risk att åka fast. En annan förklaring kan vara att polisen regelmässigt erbjuder ertappade förare hjälp mot alkoholmissbruk.