Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färre lösa hundar nu

- Det är framförallt färre lösa hundar nu mot hur det var förut. För mig är det just det som gör mig nervös när jag är ute med mina hundar, säger Anders Lundkvist.

Nyheten om den ihjälbitna hunden i Skultuna har engagerat vlt.se:s läsare. Vi drog en runda på stan för att lyssna in hundägarna.

Just de vi prata med tycker att de känner sig säkrare nu än för fem - sex år sedan.

- Det är klart att man ibland känner att ens hundar är hotade ibland, men det har blivit bättre på senare år, säger hundägaren Lars Green.

Alla är också överrens om att ansvaret ligger hos ägaren. De menar att vissa hundraser lockar en viss typ av ägare som inte tar hand om hunden på rätt sätt.

Jimmy Johannson, 28, har alltid haft sin hund lös och aldrig stött på några problem.

- Det  handlar om hur duktig du är på att ta hand om din hund, vissa människor ska inte ha hund. Då spelar det ingen roll vilken hundras du har, säger han.

Men någon lösning på problemet ser de inte. Anders Lundkvist skulle vilja se att det inte bara är att skaffa hund, hundägare ska aktivt behöva göra något för att skaffa ett form av "körkort" för hunden.

- Det skulle behövas någon ansträngning. Att man måste gå och registrera sin hund någonstans, det behövs inte så mycket. Men samtidigt skulle nog många strunta i det och det känns som att det är hos just dom personerna som problemet ligger, säger Anders Lundkvist.