Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färre viltolyckor i länet

Antalet viltolyckor minskade både i landet såväl som i länet under förra året, det visar statistik från viltolycksrådet.

Under 2011 skedde det totalt sett 1115 viltolyckor, olyckor med rådjur inblandade är överrepresenterade i statistiken med 926 inrapporterade olyckor. Under 2010 var det totala antalet viltolyckor 1223.

Årets siffra ger en minskning med 108 olyckor och av dessa är det 89 färre krockar med rådjur än året innan. Två lodjur och en varg har varit inblandade i viltolyckor under fjolåret. Antalet älgkrockar har minskat men vildsvinsolyckorna ökade.

Det totala antalet viltolyckor över landet sett har minskat med cirka 7000 i jämförelse med 2010 års siffror. 40 938 viltolyckor skedde under 2011.

”Det är svårt att ta fram en enskild orsak till varför olyckorna minskat under 2011. Det kan bero på allt från viltstammarnas storlek och svår väderlek till viltolycksförebyggande åtgärder på våra vägar” säger länspolismästare Håkan Karlsson, Nationella Viltolycksrådets ordförande i ett pressmeddelande.