Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fasadklättrare slog till

Under tisdagen har det skett fyra bostadsinbrott i stan – vid två av tillfällena ska tjuven ha klättrat via fasaden eller stuprör för att ta sig in.

Strax före klockan 16 anmälde en familj på Puddelugnsgatan på Bäckby att någon tagit sin i lägenheten via en altandörr. En hel del saker ska ha försvunnits, bland annat en laptop, två mobiltelefoner och en x-box.

Timmen senare kom nästa larm från Norra Skjutbanegatan. Familjen bor på tredje våningen och det verkar som om tjuven eller tjuvarna tagit sig in genom balkongdörren. Smycken ska ha stulits.

- Patrullen som var där utesluter inte att en fasadklättrare varit i farten, säger Petter Yderfors på polisens kommunikationscentral.

Vid 18.30-tiden larmades polisen till ett radhus på Katrinelundsvägen. - Just där ska inbrottet ha skett någon gång mellan 17.50 och 18.30. Tjuvarna tog sig in genom att bryta upp ett fönster.

Det fjärde larmet kom från en villa på Kristiansborgsallén. Även där har tjuvarna gått in via övervåningen.

- De har förmodligen klättrat upp via stuprännan. Väl inne ska de ha rotat runt i lådor, men familjen kunde inte se att något var stulet, säger Yderfors.

Har ni säkrat några spår?

- Ja, det har vi.

Kan det vara samma tjuvar som ligger bakom alla inbrotten?- Just nu vet vi inte så mycket, men det vore väl inte helt uteslutet.