Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fast i tullen med kat

Den 34-årige västeråsaren åkte till Köpenhamn för att träffa bekanta. Med sig i bagaget hem hade han ett parti av växtdrogen kat.

Nu har 34-åringen dömts till fängelse för att ha försökt smuggla in 27 kilo kat, motsvarande ungefär 90 dagsdoser för en missbrukare.

Det var den 23 december 2009 som 27-åringen stoppades av tullen då han passerat Öresundsbron. I hans bagaget låg växtdelarna och 27-åringen erkände att han smugglat, dels för att själv tugga kat, dels för att sälja för att finansiera resan.

27 kilo kan tyckas mycket, men gränsen för grovt narkotikabrott när det gäller kat är 200 kilo, därför räknas 34-åringens brott som narkotikabrott av normalgraden.

Västmanlands tingsrätt konstaterar att straffvärdet är fem månaders fängelse, och att det inte finns skäl att låta den tidigare straffade - för våldsbrott - 34-åringen slippa inlåsning.