Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fastställd dom för ofredande

Svea hovrätt fastställer straffet för en 51-årig man från Västerås som tagit tag i och kysst en kvinna mot hennes vilja.

Straffet blir de 120 dagsböter à 100 kronor samt skadestånd på 5 000 kronor till kvinnan – sammanlagt 17 000 kronor – som Västmanlands tingsrätt utdömt.

Hovrätten friar samtidigt mannen från flera anklagelser om ofredande av barn, sexuellt ofredande och olaga hot, och konstaterar att mannen varit föremål för en omfattande ryktesspridning bland såväl vuxna och barn i ett bostadsområde i Västerås.

Hovrätten skriver att den ryktesspridningen ”synes sakna grund”, och menar att den ryktesspridningen gör att flera av anklagelserna mot 51-åringen måste värderas mycket försiktigt. Särskilt när det – som i ett av fallen som mannen friats från av såväl tingsrätt som hovrätt – handlat om ofredande av barn.