Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fatimafallet: 53-åringen på fri fot – 46-åringen begärs häktad för vapenbrott

 
Fatima Berggren
Visa alla artiklar

Varken 46-åringen eller 53-åringen, som varit misstänka för inblandning i västeråskvinnan Fatima Berggrens försvinnande, har begärts häktade för brottet. 53-åringen har försatts på fri fot. 46-åringen har häktats för andra brott.

Annons

46-åringen har varit misstänkt för brott mot griftefriden och skyddande av brottsling. Men när beslut om häktning togs på fredagen handlade brottsrubriceringen i stället om vapenbrott och narkotikabrott

Vapenbrottet ska ha begåtts den 26 september medan narkotikabrottet, som rubriceras ”innehav av i överlåtelsesyfte förvärvad narkotika” ska ha begåtts samma dag.

Kammaråklagare Jenny Alriksson menar i sin häktningsbegäran att 46-åringen på fri fot kan försvåra utredningen och att han bedöms kunna fortsätta sin brottsliga verksamhet.

Åklagaren begär också möjligheter att belägga honom med restriktioner.

Gällande misstankarna mot mannen i Fatimaärendet är den 46-årige mannen fortsatt skäligen misstänkt för brott mot griftefriden och skyddande av brottsling, men begärs inte häktad för de brotten.

Inte heller den 53-årige man som suttit anhållen, skäligen misstänkt för mord alternativt människorov och brott mot griftefriden, häktas i ärendet som rör Fatimas försvinnande. Han har försatts på fri fot. Misstankarna mot honom kvarstår dock.

– Förundersökningen fortsätter med olika utredningsinsatser, bland annat analys av beslagtaget material och förhör. Misstankarna mot de båda männen kvarstår, säger kammaråklagare Jenny Alriksson i ett pressmeddelande.

– I nuläget kan vi inte kommentera vad vi letat efter eller vilka platser vi letat på, inte heller vilka fynd som gjorts. Det jag kan säga är att vi ännu inte hittat den försvunna kvinnan, säger Jenny Alriksson.