Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Federley på C-stämman: "EU måste samarbeta mer inom försvar och säkerhet"

Fredrick Federley, Centerpartiets EU-parlamentariker, vill se ett tätare försvars- och säkerhetssamarbete mellan länderna i den Europeiska Unionen.

Annons

Federley har varit ansvarig för ett programarbete inom Centern om försvars- och säkerhetspolitiska frågor, vars slutsatser Centerstämman under fredagen har ställt sig bakom, enligt ett pressmeddelande.

– EU borde samarbeta mer när det gäller försvars- och säkerhetspolitiken. Det ska funka som en förstärkning av de nationella försvarsmakterna och komplettera Nato och stärka den transatlantiska länken. Därtill vill vi stärka arbetet inom EU med att stå emot vilseledande kampanjaktioner på nätet och rena cyberhot, säger Fredrick Federley, som började sin bana inom politiken i Kungsör.

Centerstämman slog också fast att försvarsanslagen måste höjas ännu mer.

– Vi vill höja försvarsanslagen till den nivå som motsvarar minst genomsnittet av övriga nordiska länders försvarsanslag. Dessutom vill vi se ett svenskt Natomedlemskap för att stärka både vårt eget försvar och bidra till säkerheten i vårt närområde, säger Fredrick Federley.

Centerstämman tog även upp migrationspolitiken – Fredrick Federley sammanfattar:

– Vi vill prioritera familjeåterförening och de mest utsatta, som kvotflyktingar. Rätten till skydd är fortfarande viktigare än tillgång till alla välfärdsförmåner. Det behövs också fler lagliga vägar till Sverige, vilket kan ske bland annat genom underlättad arbetskraftsinvandring.