Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fem älgförvaltningsområden i länet blir nu tre

Länsstyrelsen har beslutat att ändra antalet älgförvaltningsområden i Västmanland från dagens fem till tre från och med nästa år.

Sedan i februari 2012 har Västmanland varit indelat i fem älgförvaltningsområden, men från och med den 1 januari 20018 kommer det bara att vara tre områden.

En bidragande orsakt till att områdena görs om var att det tidigare inte tagits någon hänsyn till att E18 gick som en barriär med viltstängsel på båda sidorna rakt igenom ett älgförvaltningsområde. När nu de nya områdena har slagits fast har man tagit ändrat gränserna utifrån motorvägen.

Beslutet att minska antalet områden har fattats av länsstyrelsen efter samråd med länets jägare, viltförvaltningsdelegationen och länsstyrelserna i Örebro och Uppsala.

länsstyrelsens hemsida kan man läsa mer om beslutet kring de nya områdena.

Beslutet innebär att:

Gränsen mellan Fagersta – Möklinta älgförvaltningsområde och Skultuna älgförvaltningsområde tas bort och dessa utgör ett gemensamt älgförvaltningsområde.

Därutöver flyttas gränsen mellan Fagersta – Möklinta älgförvaltningsområde och Östervåla älgförvaltningsområde, efter den nya dragningen av väg 56 mellan Heby och Tärnsjö.

Gränsen mellan Köping – Västerås älgförvaltningsområde och Gunnilbo älgförvaltningsområde, flyttas till att följa väg E18 från Västerås till länsgränsen väster om Arboga.

Gränsen mellan resterande del av Köping – Västerås älgförvaltingsområde och Kungsörs älgförvaltningsområde tas bort och dessa utgör ett gemensamt älgförvaltningsområde.

Så här ser de nya älgförvaltningsområdena ut: