Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fem drograttfyllor upptäcktes på mindre än ett dygn – tack vare ökade polisresurser

Under det senaste dygnet har fem personer stoppats av polisen i Västerås, misstänkta för att ha kört bil trots att de varit drogpåverkade.
Troligtvis har många stoppats på så kort tid eftersom polisen har haft tillgång till större personalresurser.

Sedan söndag eftermiddag, till och med måndag förmiddag, har fem personer blivit misstänkta för drograttfylleri i Västerås.

Samtliga har varit män: 29, 55, 27, 22 respektive 27 år gamla. Anledningen till att så många har stoppats under det senaste dygnet beror troligen på att polisen har haft tillgång till fler resurser. Efter skjutningen mot en polismans villa i helgen har säkerheten förstärkts.

– Det har blivit en ökning av de här brotten utifrån att vi har fler resurser som kan upptäcka dem. Det behöver allstå inte betyda att det har skett en faktisk ökning av drograttfyllor just nu, säger Linnéa Hultberg, befäl vid polisens länskommunikationscentral.

Är det alltid så många som kör påverkade i trafiken – som inte upptäcks vanligtvis?

– Det kan jag inte svara på. Jag har ingen statistik på hur mycket det brukar vara vanligtvis. Men förutsättningarna för oss att upptäcka de här brotten ökar avsevärt när vi har fler resurser, säger Linnéa Hultberg.

Läs också:

Efter helgens skottlossning – många poliser syns på gatorna: "Har fått extra resurser"

Misstänkt drograttfyllerist stoppad vid Erikslund

Drograttfull förare försökte smita – körde in i lyktstolpe

Man i 55-årsåldern körde drograttfull

Misstänkt drograttfyllerist fast i kontroll