Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fem fick dela tre priser

Tre lärare och två rektorer fick idag Västerås stads pedagogiska pris för att de bidragit på ett viktigt sätt till kvalitén och lärandet i stadens skolor.
- Det känns stort och fantastiskt kul, berättade Annika Lundberg från Hökåsens förskola.

Hon hade nominerats av föräldrar på förskolan och arbetar med handikappfrågor på en avdelning. Det gör hon så bra att nämnden gav henne ett av de pedagogiska priserna, en blombukett och ett diplom.

Priserna om vardera 25 000 kronor delades ut strax före lunch i Stadshusets foajé. Priset inom förskolenämnden delades mellan Annika Lundberg och Eva Hanses Valeij, förskollärare på Storängens förskola, avdelningen Solkatten.

Grundskolenämndens 25 000 kronor gick också till två personer, Bodil Lövgren lärare på Bäckbyoch Naturskolan Asköviken och Ulla Löfgren, rektor, Rotundaskolan. De fick alltså 12 500 kronor var. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden hade utsett en pristagare och det var Edströmska skolans rektor Leif Larsson.

Motiveringar:

Eva Hanses Valeij, förskollärare, Storängens förskola, avdelningen Solkatten

Motivering: ”Eva Hanses Valeij har alltsedan starten av språkförskolan Solkatten varit en hörnsten för verksamheten. Många barn har genom åren kommit till Solkatten ’lätt tilltygade’ men med Evas och hennes kollegors hjälp får barnen en chans att utifrån sina egna förutsättningar göra framsteg och utvecklas.”

Annika Lundberg, förskollärare, Hökåsens förskola

Motivering: ”Annika är nominerad av en förälder till ett barn med funktionsnedsättning. Annika har med stort engagemang och intresse på ett prisvärt sätt lyckats väl med att utveckla, inkludera och sprida glädje samt bidragit till värdefulla insikter för barnen i förskolan.”

Bodil Lövgren, lärare, Bäckbyskolan och Naturskolan Asköviken

Motivering: ”Bodil har med ett brinnande intresse och ett stort engagemang med stor framgång arbetat med att utveckla såväl matematik- som naturvetenskapsintresset hos lärare och elever. Bodil är initiativtagare till en matematikverkstad och har genomfört intensivveckor i matematik och byggt upp matematikverksamhet utomhus för barn i alla åldrar. Bodil har med ett framgångsrikt resultat stöttat och inspirerat såväl elever som haft svårigheter som elever som har fallenhet för matematik.”

Ulla Löfgren, rektor, Rotundaskolan

Motivering: ”Ulla Löfgren har i tio års tid drivit Rotundaskolan i Västerås utifrån en fast vision att skapa hållbara människor för morgondagens samhälle. Ulla Löfgren har med stor framgång använt det pedagogiska verktyget ’Rotundacirkeln’ där människans förmågor sys ihop till en helhet.”

Leif Larsson, rektor, Edströmska

Motivering: ”Edströmska har under Leif Larssons pedagogiska ledning utvecklats till en förebild i Sverige för yrkesinriktad utbildning. Skolan är ett exempel på ett unikt samarbete mellan arbetsliv och skola. Det pedagogiska helhetsgrepp som utvecklats på skolan har resulterat i förbättrade studieresultat för eleverna, ett större intresse för utbildningsområdet och goda chanser till ett framtida yrkesliv inom branscherna.”