Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fem för fort på en halvtimme

Polisen genomförde på torsdagen extra hastighetskontroller i Hallstahammar som ett led i den nationella trafikveckan som pågår.

Fem Hallstabor hade gaspedalen alldeles för hårt nedtryckta på torsdagen när polisen hade hastighetskontroll på Hantverkaregatan.

– Under den här veckan ska vi speciellt bevaka platser där hastighetsbegränsningen är 30 km, berättar Göran Bäckman vid trafikenheten hos Västmanlandspolisen.

Den nationella trafikveckan genomför polisen i samarbete med Trafikverket, NTF och Sveriges kommuner och landsting. I Västmanland har polisen satsat på extra kontroller i länets mindre tätorter under den här veckan.

– De som är uppmärksamma hinner ju se mig i tid och hinner bromsa eftersom vi alltid bär gul väst när vi gör trafikkontroller, säger Jan Lindqvist som för dagen sköter laserpistolen som mäter hastigheten.

Alla är inte tillräckligt uppmärksamma. Under den dryga halvtimme som kontrollen genomförs är det fem förare som får en böteslapp.

– Vi kontrollerar även nykterheten och tittar på fordonen, säger Göran Bäckman.

Två av Hallstaborna körde 46 km i timmen. De fick en böteslapp på 2800 kronor. De övriga körde strax över 40 km och får betala 2400 kronor i böter.

– Vad många inte vet är att man faktiskt förlorar körkortet om man kör 50 kilometer eller fortare på 30 väg. Normalt ligger ju gränsen vid att man kör 30 kilometer för fort, berättar Göran Bäckman.

Ingen körde dock så fort på Hantverkargatan under kontrolltiden.