Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fem män erkänner sexköp – straffas med vardera 50 dagsböter

Artikel 7 av 7
VLT granskar prostitutionen
Visa alla artiklar

I våras gjorde polisen en stor razzia mot sexköpare i Västerås. Nu har fem män fått strafförelägganden i form av böter.

Den fem männen är i åldrarna 23 till 39 år och bötfälls för att ha "skaffat en tillfällig sexuell förbindelse mot ersättning". Alla brotten har begåtts i centrala Västerås mellan den 30 och 31 maj och uppdagades i samband med att polisen gjorde en riktad insats mot sexköpare i Västerås. Sammanlagt blev 15 män misstänkta för köp av sexuell tjänst under razzian.

Läs även: VLT granskar sexhandeln i Västerås

[+] För dig som är pluskund eller prenumerant:

Stor insats mot sexköpare i Västerås: 15 personer misstänkta

Minst 50 män i Västerås köper sex varje dag: "25 annonser häromdagen"

Polis: "Vi skulle kunna gripa sexköpare varje dag"

Genom att de fem männen har erkänt sexköpen blir det ingen rättegång utan åklagaren har istället beslutat att de ska få strafförelägganden i form av böter.

Alla fem männen döms till vardera 50 dagsböter för köp av sexuell tjänst . Då bötesbeloppens storlek bestäms utifrån männens inkomster betyder det att en 36-årig man som saknar inkomst får 50 dagböter á 50 kronor, sammanlagt 2.500 kronor i böter medan de andra fyra männen ska betala mellan 8.500 kronor upp till 15.000 kronor i böter.