Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Femåring från Västerås omkom på äventyrsbad

En femårig pojke från Västerås drunknade vid en olycka vid Gustavsviks äventyrsbad i Örebro på fredagen.

Pojken var där och badade tillsammans med sin familj. Enligt Örebropolisen var det ett sällskap på fem vuxna och fem barn.

- Vad jag förstår var pojken där sina föräldrar och andra släktingar, säger Stefan Widén, vakthavande befäl vid polisen i Örebro till vlt.se.

Larmet om dödsolyckan kom strax före klockan två på fredagseftermiddagen. Det är ännu oklart hur olyckan gått till.

Pojken ska enligt polisen ha hittats livlös vid en uppsamlingsbassäng vid den så kallade vildforsen, en slags vattenrutschbana i äventyrsbadet.

- Det är oklart om han ramlat i eller åkt ner, säger Stefan Widén.

När pojken hittades larmades en badvakt som omedelbart ska ha tagit upp barnet. Badvakten satte genast in upplivningsåtgärder i form av hjärt/lungräddning tills ambulansen kom. Femåringen fördes till Universitetssjukhuset, men där konstaterades att pojken var avliden.

Polisen har upprättat en anmälan om dödsfallet men det finns i nuläget ingen misstanke om brott kring händelsen.

- Utredningen går ofta långsamt fram i ett sådant här ärende, säger Stefan Widén.

När olyckan inträffade var fem badvakter i tjänst vid badanläggningen, säger Björn Reineborg, vd för Örebro Fritid som äger Gustavsvik, till TT.

Enligt honom finns det en åldersgräns på tolv år för anläggningen - om barn inte är där med en förälder eller motsvarande vuxen.

Björn Reineborg vet inte hur länge barnet kan ha legat i den mindre nerslagsbassängen innan han upptäcktes.