Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Femteplats räckte inte för Eclipse

Det blev ingen finalplats för Eclipse i Melodifestivalen 2016 sista deltävling. Men att de bjöd på ett bra framträdande i Gävle tyckte bandets basist och ex-västeråsaren Magnus Ulfstedt definitivt: ”Leveransen var det inget fel på, det kunde inte ha gått bättre”.

Annons

Att Melodifestivalen inte längre bara är till för schlagerfantaster har stått klart sedan länge, men för hårdrocken är det fortfarande lite kämpigt att ta sig till de höga placeringarna.

Hårdrocksbandet Eclipse, med den före detta västeråsaren Magnus Ulfstedt på bas, hivade i alla fall in tillräckligt med röster för att slutligen landa på en femteplats.

- Vi är inte här för att tävla på det sättet att vi är ute efter en vinst – vår karriär står inte och faller på det här. Det är lite av en parentes egentligen. Men nu har vi gjort det här och det kändes fantastiskt på scen, säger han om kvällens placering och framträdande.

Efter att bandet ropats ut som en av de fem som gått vidare i första gallringen syntes det att stämningen bland bandmedlemmarna i green room var lite nervös. Tyvärr blev det alltså ingen finalplats eller Andra chansen – men Eclipse lyckades ändå bräda de två tidigare schlagerstjärnorna Linda Bengtzing och Martin Stenmarck.

- Nu har vi nått ut till tre miljoner tittare. Bara att vara med i Melodifestivalen är en vinst i sig, tycker Magnus Ulfstedt.

Kvällens resultat stämde relativt väl överens med veckans tidigare favorittippningar; Molly Sandén och Frans till final med ”Youniverse” respektive ”If I were sorry”, och Panetoz och Dolly Style gick till Andra chansen med låtarna ”Håll om mig hårt” och ”Rollercoaster”.

Annons