Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fernqvist gör comeback i Falun

Adam Fernqvist slutade i Surahammar mitt under säsongen.
Nu gör den 21-årige backen comeback – i Falun.
– Ska bli kul att spela i superligan igen, säger han.

Falun har värvat flera toppspelare från Västmanland och framför allt Västerås de senaste åren. Rasmus Enström och Alexander Carlström spelar i Falun. Tidigare har Christian Mattsson och Jack Qvist gjort det.

Nu värvar superligaklubben ytterligare en spelare från länet – den hårdskjutande backen Adam Fernqvist har skrivit på för dalalaget. Kontraktet är på 1+1 år.

– Falun är ett bra lag och jag ska försöka att slå mig in. Det ska bli kul att återförenas med Enström och Carlström. Alltid roligt att spela med gamla polare, säger Fernqvist.

Fernqvist lirade ett par säsonger med VIB – men när klubben gick i konkurs valde han att gå till Surahammar.

Där gick det bra till en början men sedan valde han oväntat att sluta mitt under säsongen.

– Det var lite struligt. Vi kom inte överens om vissa saker, bland annat medlemsavgiften. Då tröttnade jag och valde att lägga av. Jag var riktigt less på innebandyn då, säger Fernqvist.

Men har han alltså fått tillbaka suget.

Falun, som var nära att gå till final men blev utslaget av Warberg, kontaktade Fernqvist för knappt 1,5 vecka sedan och därefter har det gått väldigt fort.

– Jag blev lite förvånad när de hörde av sig men jag har ändå gått och trott lite på att det skulle hända. Jag har haft suget kvar att lira i superligan. Vi kom överens om kontraktet väldigt fort, säger Fernqvist.