Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Festen kan börja!

Strax innan kvällen bröllopsfest började på slottet tog paret emot folkets hyllningar vid Lejonbacken. Och en lugn och samlad Kronprinsessa förklarade vad dagen betyder för henne och prins Daniel.

- Kära vänner, jag vill börja med att tacka svenska folket för att ni har gett mig min prins.

Vi, min make och jag, är så otroligt glada och väldigt tacksamma för att så många vill vara här och fira tillsammans med oss, sade en påtagligt rörd kronprinsessa.

- Det är en enorm upplevelse, detta är vår absolut största dag hittills i vårt liv. Ert stöd betyder mer för oss än ni någonsin kan tro. I dag är en dag som vi kommer att bära med oss i våra hjärtan i hela vårt liv, sade kronprinsessan.

Utan minsta tvekan eller darr på rösten sade prins Daniel Westling och kronprinsessan Victoria ja till varandra i Storkyrkan i Stockholm. Efter en snabb och för många fotografer svårfångad kyss hyllades brudparet av en halv miljon människor som mötte upp med ett öronbedövande jubel och ihärdigt flaggviftande i parker, längs kajer och gator.

Efter en sångarhyllning utbringade kung Carl Gustaf ett fyrfaldigt leve för kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

- Kära stockholmare och alla invånare runt om i landet. Det är en underbar dag och en underbar syn att se alla som samlats här, sade kungen.

En halv miljon åskådare uppges ha funnits på Stockholms gator.