Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Festival kräver mer bevakning

Fler poliser samt ett tiotal polisvolontärer tjänstgör under den pågående Cityfestivalen.

Cityfestivalen och andra tillställningar ger alltid polisen mer att göra. Nu uppmanar de till försiktighet med alkohol och att se upp för stölder.

Inför ett stort evenemang, som den pågående Cityfestivalen, ökar polisen på bemanningen ganska rejält.

– Jämfört med en vanlig helg är det 15–20 fler poliser i tjänst en sån här helg, lite beroende på tid på dygnet, säger biträdande närpolischef Per Wideberg.

– Vi har olika typer ute. Till fots, på cykel och kontakt-poliser som bistår våra polisvolontärer. Och så någon extra radiobil.

Polisvolontärerna är knappt tio till antalet och har fått ett särskilt uppdrag den här gången.

– De ska prata med allmänheten om ficktjuvar och stölder. Det är den typen av brott som är vanligast när det är extra mycket folk i rörelse. Men bara att de är ute är också trygghetsskapande.

Nästan oundvikligt är att det också blir fler bråk, vilket i sin tur oftast beror på alkoholen, menar Per Wideberg.

– Hamnar man i en situation med bråk – gå därifrån. Och ta det lugnt med alko-holen.

Till nästa helgs Power Meet ska polisen jobba extra hårt mot misshandel, unga som dricker alkohol samt en del trafikförseelser.

– Vi vill halvera misshandelsfallen mot i fjol. Hittar vi minderåriga som dricker alkohol tänker vi kontakta föräldrarna och så ska vi plocka bort folk som sitter på bakluckorna. Det är så lätt hänt att en olycka sker.

Önskar du egentligen dåligt väder så att folk håller sig inne?

– Nej, vi vill att alla har trevligt. Dessutom kan dåligt väder leda till frustration och då kan vi få mer att göra, säger Per Wideberg.