Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FI hoppas komma in i riksdagen

Feministiskt Initiativ hoppas kunna ta sig in i riksdagen efter extravalet. – Jag tror att vi kommer in, säger Jonas Kullinger.

Jonas Kullinger, en av kontaktpersonerna för FI Västmanland, är hoppfull inför ett extra val i mars.

– Vi har redan satt igång vår valrörelse. Målet är att komma in i riksdagen, säger han.

FI behöver 60 000 fler röster än i höstens val för att lyckas. Tack vare att partiet då fick 3,1 procent kommer Valmyndigheten dela ut partiets valsedlar till alla vallokaler.

– Vi har ett stort engagemang. Vi är det enda parti som inte kan anklagas för den regeringskris som har skett. Det är borgerligheten och den rödgröna regeringen som har misslyckats, säger Jonas Kullinger.

Tror inte FI kommer in

Någon som inte räds deras framgångar är Birgitta Andersson, ordförande för både Centerpartiet i Västmanland och Centerkvinnorna. Hon tror inte att FI kommer in i riksdagen.

– Om man ser opinionsmätningarna sedan valet så har de inte fått ökat stöd. Jag tycker att vi driver kvinnofrågor på ett bra sätt. Vi har en jämn fördelning mellan könen, en kvinnlig partiledare och flera kvinnliga ministrar nu senast.

Aurora Pirraku Eriksson är ordförande för Socialdemokraternas kvinnoförbund i Västerås och vice ordförande för S-kvinnorna i Västmanland. Hon tror inte heller att FI når riksdagen.

– Vi har samma frågor som de har, det är ingenting nytt. Vi fångar många kvinnor och Stefan Löfven har varit väldigt tydlig med att det ska vara en feministisk regering.