Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fick betalt för att våldta

I dag lämnade kammaråklagare Helena Lundgren in ett åtal mot en man och två pojkar i Hallstahammar som har våldtagit en flicka i nedre tonåren. Det hela uppdagades när bland annat flickan kontaktade polisen.

En 34-årig man från Hallstahammar är den huvudsakligt misstänkta. Han åtalas för flera fall av grov våldtäkt mot barn, barnpornografibrott samt utnyttjande av barn för sexuell posering.

De två medåtalade pojkarna, båda 16 år, åtalas för flera fall av våldtäkt mot barn. En av dem även för sexuellt utnyttjande av barn.

Dessa två 15-åringar är inte bara misstänkta gärningsmän utan också målsägande då 34-åringen misstänks ha betalat dem för att våldföra sig på flickan. Samtliga händelser ska ha inträffat under sommaren i framför allt 34-åringens bostad i Hallstahammar och i de flesta fall finns filmer på våldtäkterna beslagtagna.

34-åringen sitter häktad sedan drygt en månad.

Läs mer i lördagens tidning.