Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fick medicin som jag blev sjuk av

Min resa inom vården: Fullt frisk, ingen medicin trots 75 års ålder sommaren 2015. Det planeras för ny knäledsprotes och blodtrycket skulle kollas. Vårdcentralen kollade blodtrycket och påstod att det var för högt . Jag tvivlade på riktigheten i mätningen och då sattes en 24 timmars manschett på och blodtrycket for upp och ner som en jojo. Jag ifrågasatte om blodtrycksmätaren fungerade.

Medicin skrevs ut mot högt blodtryck och jag mådde dåligt och blev sämre och sämre trots byte (tre gånger) av blodtrycksmedicin. All ork försvann, jag fick yrsel.

Läkaren insåg att något var galet och satte ut blodtrycksmedicinen. Efter någon vecka var jag pigg och kry och har efter det kollat blodtrycket regelbundet under två års tid och det är och har varit utan anmärkning. Blodtrycksmedicinen gjorde mig sjuk i fyra månader.

Efter min knäledsoperation 2016 fick jag en kotkompression och samtidigt skrevs morfin ut mot smärtan. Hösten 2016 fick jag problem med ländryggen och senare förvärrades ryggbesvären så jag fick problem med benen med värk och svårt att gå på grund av smärta. Sedan hösten 2016 har min husläkare försökt skriva ut olika sorters mediciner som till exempel antidepressiv medicin som doktorn sa: "Höjer humöret och så smärtan känns mindre". Jag tackade nej. Nästa försök var medicin mot epilepsi som jag även den tackade nej till. Det var även prat om medicin mot benskörhet trots att undersökningen var utan anmärkning.

I dag ett (1) år senare "knaprar" jag fortfarande morfin och väntar på diagnos,

En väntande patient

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare