Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fick obeställd grushög

De senaste dagarna har en okänd person beställt allt från gruslaster till två liftar åt Harakers Bygg, utan att företaget visste om det.

– Det började med att jag fick ett konstigt samtal på fredagsmorgonen. En leverantör ringde och sa att han inte kunde lämna av ett stort lass matjord på min garageuppfart, eftersom det redan låg en lass grus där, berättar Per Pettersson från Harakers bygg.

– Men jag hade inte beställt någon matjord ... och inget grus heller.

Han avstyrde matjordsleveransen, men på hans garageuppfart låg nu en grushög, levererad klockan 7 på morgonen av Brobergets Bergtäkt AB.

– Jo, vi hade fått in en beställning från en man på torsdagen. Mannen lät väldigt övertygande och verkade vara insatt i branschen. Vi hade ingen anledning att tro att något var fel, berättar Magnus Pettersson (inte släkt med ovannämnda Per Petterson) från Broberget Bergtäkt.

Men lite märkligt lät det. Mannen krävde ju leverans redan nästa morgon och på en garageuppfart.

Senare fick Harakers Bygg veta om fler beställningar i företagets namn. Kanske känner de inte till alla ännu.

– Det drabbar ju inte oss i första hand, utan de företag som levererar. Jag undrar också om andra företag har blivit utsatta. Vi är kanske inte ensamma, säger Per Pettersson, som har kallat in extrapersonal till kontoret för att ringa runt till alla leverantörer och avstyra eventuella felaktiga beställningar.

Bedrägeriet är polisanmält och grushögen på garageuppfarten är nu bortforslad.