Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fick skallskador efter misshandel

En blödande man fördes strax efter midnatt till sjukhus med skallskador efter att han misshandlats på Stora Gatan i Västerås. Polisen har gripit en misstänkt gärningsman.

Enligt polisen hade mannen utsatts för kraftigt våld mot huvudet och låg blödande och avsvimmad på gatan när patrullen anlände efter att ha blivit kallad av vittnen till misshandeln. Mannen var dock vid medvetande när han fördes till sjukhus.

- Vi har fått tag på en som vi misstänker för det här. Han kom in i samband med ett annat brott – ringa narkotikabrott, säger Ivan Åslund vid Västmanlandspolisens länskommunikationscentral.

Den gripna är en 19 år gammal yngling. Han påträffades en kort stund efter misshandeln i närheten tillsammans med en annan yngling eller ung man, båda var uppenbart narkotikapåverkade.

Polisen förhörde under natten flera vittnen till händelsen, det var signalementsuppgifter från dessa som ledde till att 19-åringen - som stämde överens med det signalement våldsverkaren hade - greps.