Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fifaspel i Bäckbyhall

En tuff turnering hade avspark klockan två på lördagseftermiddagen i Bäckby sportcenter. Uppställningen var 13 datorskärmar, minst dubbelt så många pojkar, killar och män - samt spelet Fifa 10. Det är stor tv-spelsturnering med andra ord.

- Man är här för att träffa andra och spela förstås, det är kul, sa Thomas Larsson i en paus mellan matcher. Han spelar vanligtvis någon timme efter jobbet, ”mer orkar man inte, man kan inte spela åtta timmar i sträck om man ska jobba också”.

Besökarna på Bäckby sportcenter var överens om att det inte ligger någon motsättning i att stirra in i en skärm jämte en motspelare, och ändå säga att man umgås.

- Det är ju såhär dagens unga umgås, de träffas och spelar ihop, sa Daniel Dinler som är ordförande i spelföreningen Playteam som arrangerade turneringen.

Turneringen pågick fram till klockan 18 ungefär och därefter var det fritt för turneringsdeltagarna att spela till klockan 22.