Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fifaspel i Bäckbyhall

En tuff turnering hade avspark klockan två på lördagseftermiddagen i Bäckby sportcenter. Uppställningen var 13 datorskärmar, minst dubbelt så många pojkar, killar och män - samt spelet Fifa 10. Det är stor tv-spelsturnering med andra ord.

Annons

- Man är här för att träffa andra och spela förstås, det är kul, sa Thomas Larsson i en paus mellan matcher. Han spelar vanligtvis någon timme efter jobbet, ”mer orkar man inte, man kan inte spela åtta timmar i sträck om man ska jobba också”.

Besökarna på Bäckby sportcenter var överens om att det inte ligger någon motsättning i att stirra in i en skärm jämte en motspelare, och ändå säga att man umgås.

- Det är ju såhär dagens unga umgås, de träffas och spelar ihop, sa Daniel Dinler som är ordförande i spelföreningen Playteam som arrangerade turneringen.

Turneringen pågick fram till klockan 18 ungefär och därefter var det fritt för turneringsdeltagarna att spela till klockan 22.