Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Filanders svar: "Det gör mig inget"

Conny Strömberg riktar sylvass kritik mot Martin Filander. För VLT ger VIK-tränaren sin version av allt som hänt.- Det gör mig inget att han säger som han gör, säger Filander.

Orättvis kritik jämfört med andra spelare, ren lögn om Vita Hästen-incidenten och en förmåga att lägga sig i allt.

Det är några av hörnstenarna i den kritik Conny Strömberg riktar mot VIK-tränaren Martin Filander efter uppbrottet med Gulsvart.

VLT har pratat med VIK-tränaren - som lägger korten på borden för att förklara sin syn en gång för alla.

- Det här är det sista jag kommenterar kring det här och jag gör det i VLT. Sen är det locket på.

Hur kommenterar du Strömbergs kritik?

- Vi har ställt höga krav på honom, precis som på alla andra spelare, både i spelet med och utan puck. Han upplever att han har fått mycket kritik - men han har fått feedback precis som alla andra. Det är ingen skillnad.

- Han var nog inte van vid att få samma defensiva krav på sig som alla andra spelare. Det är tråkigt att han inte spelar kvar, men vi har ett jättebra lag och ser fram mot fortsättningen av säsongen.

Mycket av kritiken är riktad mot dig. Hur reagerar du på det?

- Jag är ytterst ansvarig, så det är inget konstigt. Det är inget drama i det här för mig. Han upplever att jag lägger mig i mycket och att det stört honom, men det är ju mitt jobb som huvudtränare att vara delaktig. Conny är en känslomänniska och det är okej att han säger som han gör, det gör mig inget. Jag har spelat med honom och jag har tränat honom och tycker inget illa om honom. Jag önskar honom lycka till och hoppas att han hittar en ny klubb där han får spela den typen av hockey som han vill.

Strömberg redogör detaljerat för vad som hände i periodpausen mellan första och andra perioden i mötet mot Vita Hästen.

Är det en rättvis beskrivning?

- Min upplevelse är att det som händer i omklädningsrummet ska stanna där. Men eftersom Conny redan kommenterat det kan jag ge min syn på det. Jag påpekade att vi hade en överenskommelse kring hur vi skulle spela och vad vi kommit överens om med PP-coachen. Jag sa att vi skulle göra det vi hade sagt och när han ändå inte köpte det så bad jag honom att gå och duscha.

Ser du någon risk i att det här kan störa gruppen?- Nej, det tror jag absolut inte. Vi har haft bra träningar efter det här och spelarna har varit glada och vi har haft god stämning. Jag upplever att vi har en urstark grupp där spelarna är oerhört professionella. De kan branschen och vet att sådant här kan hända. Ibland lämnar spelare på klubbens begäran och ibland på sin egen. Jag tror inte att någon är så berörd över det här.