Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Filip Fredrik hyllar Västerås

Filip Fredrik gör liveshow om Västerås.
- Vi kommer att en gång för alla begrava Gurkstaden som slogan! säger Köpingssonen Filip Hammar.
 

För första gången ger sig succéduon från tv, Filip Fredrik, ut på en föreställningsturné runtom i landet. Föreställningen heter Jakten på den försvunna staden.

Den 3 maj gästar de Västerås Konserthus för att bjuda på en föreställning skräddarsydd för Västerås – om Västerås.

– Det här är en dröm! Vi försöker förnya oss och vara progressiva, vi har tramsat runt i tv- och i textform så länge så nu tyckte vi att det var hög tid att göra något på scen, berättar Filip Hammar.

Han har tillsammans med kollegan och bästa kompisen Fredrik Wikingsson rest runt mycket i landet under sina många tv-produktioner. För varje stad de gästar ska de i humorshowen, med hjälp av erfarenhet, research och den lokala publiken, lyfta fram det unika med just den stad de befinner sig i.

– Det kommer att bli en hyllning till Västerås och vi kommer att en gång för alla begrava Gurkstaden som slogan! säger Filip Hammar och menar att de ska bjuda in någon

”prominent Västeråsperson” till föreställningen för att lämna över ett nytt sloganförslag.

Köpingssonen Filip Hammar är väl bekant med Västerås då han var här mycket under

sin barn- och ungdom för att spela schack och fotboll, gå på bio, shoppa eller besöka krogen Extremes.

– Västerås ligger mig varmt om hjärtat! Förutom Köping är Västerås den stad jag varit mest i, det var ju ”storstaden” för mig när jag var yngre. Men då vågade man ju inte säga att man kom från Köping eftersom man var rädd för att få stryk, berättar Hammar.

Hur känns det att möta publiken live i stället för genom tv-rutan?

– Det är naturligtvis skräckinjagande men vi älskar att försätta oss i sådana situationer!