Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Filip Hammar svarar på kritiken från VLT:s chefredaktör: "Lite får man tåla"

VLT:s chefredaktör Daniel Nordström skrev under fredagen ett öppet brev på sin blogg, riktat till Filip & Fredrik som Nordström anser "fulklipper" Mittmedias live-tv-sändningar för att håva in billiga poänger.

Annons

Daniel Nordström har reagerat på ett inslag i Filip och Fredriks dagliga aktualitetsshow Breaking News som sänds vardagskvällar i Kanal 5. Filip och Fredrik har tidigare skojat om vissa tv-sändningar från Mittmedia, Sveriges största lokaltidningskoncern som VLT tillhör, och på torsdagen var det dags igen – Filip och Fredrik sände ett inslag från en Mittmedia-tv-sändning och skojade om inslaget.

Den här gången gick dock humorduon över gränsen ansåg VLT:s chefredaktör som under fredagen skrev ett öppet brev till Filip och Fredrik i ett blogginlägg som finns att läsa här i sin helhet.

"Det är på många sätt härligt och roligt att er fascination för Mittmedia ständigt är så stor. Humor, satir uppskattar jag, men när ni ger er på enskilda medarbetare är all humor försvunnen", skriver Daniel Nordström

Nordström skriver vidare: "Jag uppskattar er, Filip och Fredrik. Ni är roliga. Ni är sanna tv-proffs. Jag är rätt så övertygad om att ni i grunden gillar det vi gör i Mittmedia, Filip och Fredrik. Vi gör enormt mycket livesänd tv under en vecka i Mittmedia och i ärlighetens namn har ni ingen annan lokaltidningskoncern att jämföra med. Inga andra lokalmedier gör så mycket tv som vi. Jag vet att ni uppskattar oss för det. Men, ändå. Det är inte okej när ni fulklipper för att framställa enskilda medarbetare i dålig dager."

Se också: Kaos när Filip och Fredrik spanar in VLT i Breaking News – se reaktionen här

Nu svarar Filip Hammar på kritiken via sin presstalesperson Anders Kilander, skriver Expressen.

– Mittmedia har Sveriges i särklass mest profilerade reportrar och då får man räkna med att man kan drivas med. Ger man sig in i den mediala leken så får man den tåla. Den inställningen har vi alltid haft! säger Filip Hammar i uttalandet.

Filip Hammar anser att de inslag som han och parhästen Fredrik Wikingsson tagit upp i Breaking News varit "klacksparkar", skriver Expressen.

– Och om Mittmedias journalister vill bli tagna på allvar så tycker jag att de kan hacka i sig de här små sticken vi delar ut. I grund och botten handlar detta om kärlek till det oförutsedda, Mittmedia går i bräschen där, anser FIlip Hammar.

Till Aftonbladet säger Filip Hammar, som poängterar att han och Fredrik tycker om Mittmedia:

– Mittmedia är ju en pålitlig leverantör av roliga klipp men vår ambition är inte att de ska ta illa vid sig eller att enskilda medarbetare ska göra det. Men vi kan ju samtidigt tycka att de får hacka i sig det här.

– Man ska inte ta saker på för stort allvar. Vi har inte som avsikt att såra någon så om någon känner sig sårad ber jag om ursäkt men jag kan inte under några omständigheter lova att vi slutar bevaka det innehåll som Mittmedia får ur sig, säger Filip Hammar till Aftonbladet.

Läs också: Därför gör vi live-tv, Filip och Fredrik