Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Filmtips för höstmys!

Nu är kvällarna härligt mörka och som gjorda för att samlas
med tända ljus och kolla en bra film. Ungredaktionen tipsar
om sevärda filmer att förgylla hösten med.

Forrest Gump

Gillar man stämningsfulla filmer med starka karaktärer så finns det ingen bättre prispallskandidat än Forrest Gump. Tom Hanks gör sin kanske bästa roll någonsin när han gestaltar Forrest, en lätt efterbliven amerikansk man med stort hjärta. Det viktigaste i hans liv är vännerna och barndomskärleken Jenny.

Handlingen i filmen flätas samman med verkliga historiska händelser. Forrest slåss bland annat för sitt land i Vietnamkriget och reser till kommunist-Kina som pingisproffs. Värst smart är han inte, men med stor vilja kommer man långt. ”Stupid is as stupid does”, som Forrests mamma alltid brukade säga.

Den här är en häpnadsväckande dramakomedi som inte lämnar någon oberörd. Forrest Gump är inget annat än en modern klassiker!

Simon Persson

Sex and the City

Många känner till Sex and the City men har ändå inte gett denna gåva från ovan chansen den förtjänar, slavisk besatthet alltså. En film med en perfekt blandning av äkta vänskap,

kärlek, sex, relationer och shopping i världens bästa stad

New York är mitt säkraste ess i skjortärmen när jag behöver muntras upp. Jag tvivlar på att det finns någon bättre medicin mot höstdeppet.

Efter att Carrie, Samantha, Miranda och Charlotte har fått gå loss i rutan sprider sig alltid en varm känsla i hela kroppen. Det är sann lycka och det bästa är att det med sina 94 avsnitt och två filmer går att avnjuta i åtskilliga timmar. Serien och filmerna är heliga för mig och det här är ett fenomen som jag inte vill att någon ska gå miste om.

Madeleine Ahlström

En gåva för livet

När Jason Stevens rika farfar går bort förväntar sig alla i släkten att de ska få ärva hans förmögenhet. Alla utom Jason. Han och farfadern kom inte speciellt bra överens och skildes som ovänner. Trots detta har hans farfar förberett en present till

honom, något som han kallar en gåva för livet.

Gåvan är inte som andra gåvor, framförallt inte lika lätt att förstå. I hopp om att få överta miljonerna blir han tvungen att ge sig ut på en lärorik resa om vad som egentligen är viktigt i livet. Det är i de svåraste stunderna som han inser att han kanske skulle ha prioriterat annorlunda, att riktiga vänner är mer värt än pengar och framgång. Han får en annan syn på livet och blir en annan människa, han får en gåva för livet.

En tänkvärd och riktigt bra film som väcker många känslor.

Clara Bergström

Amelie från Montmartre

Den här charmiga, konstiga, franska filmen handlar om finurliga Amelie som bor själv

i Paris. Man får följa hennes väldigt annorlunda uppväxt fram till att Amelie blivit kvinna där hon jobbar på ett Café i Paris. En dag hittar Amelie en ask i sin lägenhet som gör att hon börjar förändra andras liv, och sitt eget.

Filmen har djup och ger eftertanke. Det fina, rappa franska språket samt att filmen

utspelar sig i Paris gör den ännu mer intressant. Det här är en film man inte tröttnar på eftersom den kan ses flera gånger och man hittar nya detaljer varje gång. Filmen har otroligt fina färger och personligheter som gör att du fastnar direkt. Att älska, eller hata!

Annie Axelsson

Walk the Line

Sommaren har bjudit på många mysiga filmkvällar med en hel del härliga rullar. En som jag verkligen fastnade för var Walk the Line. Filmen är en självbiografi om den legendariske musikern Johnny Cash och hans kämpiga liv. Joaquin Phoenix

gör ett galet bra jobb när han spelar Johnny, han är honom otroligt lik och både låter och rör sig som Cash själv.

Walk the Line har en hel del inslag av härlig countrymusik. Johnny Cash ligger

nu etta på min Spotify-topplista och lär stanna där ett bra tag till!

CAROLINE MEYER

Reign over me Det här är min absoluta favoritfilm. Den bjuder på en underbar blandning av goda skratt, rörande allvar och duktiga skådespelare. Charlie Fineman (Adam Sandler) är en man som förlorat hela sin familj i 11 septemberolyckan och därefter i depression låtsas som om han inte minns någonting av sitt gamla liv. Tills han en dag möter en rumskompis från Collage, Alan Johnson (Don Cheadle) och sakta börjar acceptera verkligheten. En riktigt gripande historia som jag hittills hyrt sju gånger.

Agnes Hillert