Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Finanspakten är bra

Det europeiska samarbetet står inför sin största utmaning i modern tid. Finanskrisen gör att ett antal länder står inför stora omställningar. I det arbetet måste Europas länder hålla ihop. Samarbete mellan de europeiska länderna är vägen ut ur krisen.

Finanspaktens förslag innebär att varje land ska ha balans i sina statsfinanser och att ländernas statsskulder ska begränsas. Dessutom ska EU:s förmåga att gripa in mot länder som inte sköter sig ekonomiskt öka. Att Sverige finns med där de viktiga frågorna om Europas framtid diskuteras är viktigt.

Europa kommer att gå stärkt ur krisen och våra barnbarn kommer att uppskatta det som nu görs. Vägen till ett enat Europa är lång men nödvändig i den nya globala världen. Jobben och miljön kan endast räddas genom ett starkt samverkande Europa.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel