Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Finn formen

Tänk verkstad, gamla kontor och antikbutik och du träffar rätt i vårens rådande stil. Plåt, mörk metall och mer trä dominerade Formexmässan förra veckan. En annan linje är vattenfärger och röktoner. Samtidigt finns klara färger att frossa i för den som vill.

Här får du 7 tips från inredningsmässan.

1 Plåtskåp. Höga, låga, breda, smala, i silvrig plåt, i svart eller mörkbrun metall – ska du köpa en enda grej i vår, är det plåtskåpet som gäller.

2 Gruppera. Oavsett om det gäller taklampor, ljusstakar, vaser eller krukor arrangerar du dem i grupp.

3 Måste-lampor. ”Verkstadslampan” är i mörk metall eller i plåt/zink, gärna bucklig och med en ljus insida. ”Den asiatiska bambulyktan” är sfärisk och låter dig se rätt igenom den. ”Studiolampan” har tre ben och är ofta i metall. Tänk scenlampa eller filminspelningsbelysning.

4 Dags att dämpa sig. Den vita shabby chic: en lyste nu definitivt med sin frånvaro på Formex, och är ersatt med fransk och dansk industristil. Byt ut alla fluffiga vita grejer mot kantstötta, rostiga och buckliga askar, lyktor och krukor i mörka material.

5 Mumin. Mumin, hattifnattar, Snusmumriken och lilla My fortsätter sitt segertåg i både barnrum som kök och presentsvängen.

6 Mönster. Blanda hejvilt och skapa harmoni genom att hålla dig till en färg.

7 Gammalt nytt. Det ska se gammalt och slitet ut, men är absurt nog nyproducerat med skavanker.