Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fint flyt på fina bilar

Vid 17-tiden på fredagen inleddes finbilscruisingen som eskorterades av en polismotorcykel tätt följt av ett ekipage med bandet The Go Getters som spelade rockabilly-musik.

Som vanligt var intresset för finbilscruisingen stort och gräsytorna vid Sjöhagsvägen var fyllda med människor som ville se de vackra bilarna glida förbi.

Inne i centrum satt två damer och beundrade tåget av bilar som passerade.

– Jag älskar Power Meet, jag tittar på det vartenda år. Det är trevligt när det är mycket folk i staden, det är festglädje, sa Astrid Wannefjord.

Bredvid sig hade hon sin syster som till skillnad från Astrid inte är från Västerås.

– Det är första gången vi är här under Power Meet. Astrid har skrutit om det i många år och tillslut var vi tvungna att komma hit, sa Elsa Eriksson från Solna.

På frågan om de tänkte stanna och titta på kvällens öppna cruising blev svaret:

– Det har varit bra så nu ska vi vara med hela kvällen, sa Elsa Eriksson och fick medhåll från sin syster.

– Naturligtvis ska vi stanna och se den också.

På Stora Gatan stod en Buick 1957 Special med rykande motor. Ägaren Anders Quennerstedt stod böjd över bilen.

–Motorn började koka, sa han samtidigt som han hällde vatten i kylaren.

Som tur var fick Anders Quennerstedt ordning på motorn och kunde några minuter senare rulla vidare. Det är dock inte ovanligt att bilar havererar under finbilscruisingen.

– Bilarna är inte byggda för låga hastigheter och när man då kör längre sträckor i ett långsamt tempo samtidigt som det är väldigt varm ute är det omöjligt att förhindra att bilarnas motorer börjar koka, sa cruisingarrangören Klas Brink.

– Med tanke på värmen är jag förvånad att inte fler bilar har havererat, sa Brink.

200 bilar deltog i årets finbilscruising. Tidigare år har det varit problem med att få ut alla bilar på cruisingsträckan från Johannisbergs flygfält, men inte i år.

– Det flöt på riktigt bra, över förväntan, sa Brink.