Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fixa festen som proffset gör

Ska du ställa till med party i sommar? Festfixaren Annika Nehrer, som bland annat arrangerar Västerås Cityfestival, ger sina bästa tips.

Annons

Grillfest, kräftskiva, poolparty, maskerad, födelsedagskalas eller bara en rolig kväll för nära och kära. Sommarledigheten är ett perfekt tillfälle att bjuda in till fest.

Västeråsaren Annika Nehrer är proffs på att ordna fester. Hon har sedan tio år drivit eventföretag och arrangerat allt från galor till företagsfester. Det är för sjätte året i rad som hon projektleder en av stans allra största fester, Västerås Cityfestival, som pågår från och med i dag till och med lördag natt.

Ljud, ljus, scener, vakter, toaletter, knallar och karuseller. Det är väldigt mycket som ska styras vid en festival och Annika får allt att klaffa genom att börja planera i god tid och att bocka av sin checklista.

Inför en festival är checklistan flera A4-ark lång men Annika menar att grunden är densamma när hon ska planera en mindre fest hemma.

– Planering är a och o, säger Annika.

– Ju mer som är uttänkt och i ordning innan festen börjar desto lättare blir det för dig som värd att njuta och ha kul tillsammans med gästerna.

Hon har den här eftermiddagen bjudit in till en liten sommarfest för dottern Olivia Gurås, 16 år, och hennes kompisar Klara Mellgren, 16 år, Frida Hellkvist, 17 år, och Maja Hellkvist, 14 år. Vitt och blommor är ett genomgående tema: tjejerna har på sig vita klänningar, bord och stolar är klädda i vitt, det är dukat med vitt porslin och servetter, sedan har hon smyckat med plastblommor.

– Eftersom det är sommarfest och varmt så körde jag på en skagensnitt till förrätt, kycklingsallad som huvudrätt och en stor jordgubbstårta som dessert.

Annika har kopplat i ett par högtalare till telefonen så att de har musik som spelar i bakgrunden och efter festen får tjejerna en var sin goodiebag med smått och gott som läppglans, nagellack och ansiktsmask, som ett minne från festen.

– Det kan vara kul att någon gång ordna en stor och påkostad fest men annars behöver det inte vara så avancerat, det handlar om att träffas och ha kul, avslutar Annika.