Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fjärde raka för VIK

(Uppdaterad 21:15) VIK Hockey vann komfortabelt över Troja/Ljungby med 4-2.

VIK Hockey hade tre raka segrar inför mötet med Troja/Ljungby.

Någon formpeak syntes dock inte i första perioden i ABB Arena - VIK var håglöst och bortalaget dominerade stundtals. Troja vann skotten i första ronden med 11-8.

Men VIK tog ledningen med 1-0. Och målet var riktigt snyggt.

David Lundbohm drev in pucken i zon och hittade Kenneth Bergquist. Forwardskollegan spelade tillbaka med ett tillslag till Lundbohm som klippte till i skäret. Skottet var hårt och välplacerat och betydde alltså 1-0 efter 12.40.

Men Troja replikerade snabbt. Istvan Bartalis gled till synes enkelt igenom VIK-försvaret och sköt 1-1 under Daniel Sperrle med ett dragskott efter 13.21

I andra perioden var VIK bättre. Framförallt kom LÖK-kedjan med Broc Little, William Karlsson och Peter Öberg igång på allvar. Trion levererade ett par heta byten och efter 7.50 kom ett av två frilägen i ett av dem. Little testade en tunnel men Jonas Gunnarsson klarade den.

Men efter en tekning i egen zon kunde William Karlsson frispela Little igen - och då fungerade tunneltaktiken. Pucken gled sakta in över linjen och Little firade ännu en fullträff i VIK-tröjan. Forwarden skapade stor oreda för Trojaförsvaret som hade svårt att mäta sig med amerikanens snabbhet.

Och i tredje perioden säkrade VIK Hockey fjärde raka segern. William Karlsson lurade bort en Trojaback totalt när han och Peter Öberg kom två mot en och la bara upp pucken för Öberg som satte 3-1 i öppen kasse.

Mikael Ahlen störde VIK-arna lite med sin 3-2-kvittering. Men kort därefter gjorde David Lundbohm sitt andra mål för kvällen och spikade segern med sitt 4-2-mål som tillkom efter en snygg dragning i slottet.