Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fjärrvärmen ska kosta lika mycket

Det blir både höjda och sänkta fjärrvärmetaxor i Hallstahammar.

I går berättade VLT att Mälarenergi ger västeråsare med fjärrvärme en generell höjning av taxorna med 8 procent från första januari 2012. Det beslutet gäller inte för Hallstahammar.

– Vi jobbar med att utjämna taxorna så att de blir lika för alla kunder i hela vårt område, berättar Richard Folkebrant, pressansvarig på Mälarenergi.

– Det betyder att vissa i Hallstahammar kommer att få en liten sänkning av fjärrvärmepriset och andra får en mindre höjning.

Bakgrunden till det är att det fanns två olika nät när Mälarenergi tog över fjärrvärmenäten i kommunen: ett kommunägt i Hallstahammar och ett privatägt i Kolbäck.

De hade två olika taxor, den ena gav dyrare värme och den andra billigare än Mälarenergis.

Mälarenergi motiverar bland annat taxeökningen med den finansiella oron som medför högre lånekostnader för företaget.

– Mälarenergi har redan idag bland Sveriges lägsta fjärrvärmepriser och vi vill skapa förutsättningar för att vi även i framtiden ska kunna hålla en rimlig prisnivå, säger Kenneth Jönsson, vd för Mälarenergi AB.