Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fjorton stulna mobiler återlämnades

14 unga bandyspelare blev överlyckliga i går kväll. Då kom polisen till Rocklunda och lämnade tillbaka deras mobiltelefoner som stals tidigare i veckan. – Det här är mäktigt, fantastiskt, underbart, utbrast grabbarna.

Pojkarna spelar i VSK:s lag P16 och är 14–15 år gamla. I tisdags kväll tränade de som vanligt vid ABB Arena och kläder och värdesaker lämnades i det låsta omklädningsrummet under tiden. När de kom tillbaka var flera mobiltelefoner och bankkort borta.

Tränaren Didrik Andersson konstaterar att tjuven inte kan ha varit den smartaste i världen:

– Det var lite klantigt. I en mobil var appen ”Hitta dina vänner” aktiverad. Tack vare det kunde vi se hur telefonen – och tjuven – rörde sig ner mot stan. Vi ringde polisen och en patrull kunde ta honom en stund senare.

Ytterligare en man var i hans sällskap men denne kunde aldrig bindas till brottet.

I går kväll var det träning igen och poliserna Henrik Holmedahl och Mats Johansson passade då på att lämna tillbaka mobilerna till de bestulna.

Varför åkte ni till Rocklunda för att göra det?

– Grabbarna ska ju ha tillbaka sina grejer och ju förr desto bättre, sade Mats Johansson sedan killarna köat i omklädningsrummet för att få sina respektive telefoner.

Tränaren Didrik Andersson uppskattar värdet på mobilerna till 50 000–70 000 kronor.

Men för pojkarna är de inte bara värda pengar utan de är också mycket personliga ägodelar.

– Det här är underbart. Det är som julafton, utbrast någon.