Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler avhopp från gymnasieförbundet

Först var det Anna Lundberg (FP) som hoppade av. Nu har även moderaterna Birgit Henriksson och Hans Strandlund lämnat gymnasieförbundets styrelse.

Den 24 november meddelade Anna Lundberg att hon med omedelbar verkan lämnar direktionen för Kolbäcksådalens gymnasieförbund. Lundberg ansåg att hon undanhållits information av majoriteten och därmed inte kunnat påverka avvecklingen av gymnasieförbundet på ett bra sätt.

Nu har även moderaterna Birgit Henriksson och Hans Strandlund klivit av direktionen som består av elva ordinarie ledamöter och lika många ersättare.

– Det är onödigt att ha en så stor direktion när förbundet är på väg att avvecklas. Hälften så många ledamöter hade räckt. Men majoriteten ville inte prata om det. Så då valde vi att hoppa av, säger Hans Strandlund.

Han tycker att majoriteten slösar med kommunens pengar när man inte vill minska antalet ledamöter.

– Direktionen träffas var sjätte vecka tills den är avvecklad och det kostar säkert 10 000 kronor per sammanträde.

Förbundets ordförande Leif Carlberg (S) tycker det är synd att Henriksson och Strandlund hoppat av.

– Strandlund satt också med i arbetsutskottet. Han har tillfört mycket. Men rent praktiskt betyder avhoppen ingenting. Vi kommer att fortsätta att köra till gymnasieförbundet är helt avvecklat.

Leif Carlberg ifrågasätter Strandlunds ekonomiska kalkyler.

– Det kostar inte 10000 kronor per sammanträde, utan hälften så mycket. Jag köper inte argumentet att direktionen skulle kosta för mycket.