Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler drabbade av bluffande sotarfirma

Sotarfirman fortsätter härja i Västerås. Sune Viberg i Irsta är en av många som hört av sig efter att VLT skrivit om sotarna som bluffar sig fram.

I torsdags förra veckan ringde en man från ett företag, Sune Viberg uppfattade inte namnet, och berättade att de var i området. De skulle feja imkanalen som är kopplad till köksfläkten.

– Han frågade inte om jag var intresserad utan bara om det passade bäst på förmiddagen eller eftermiddagen.

Sune Viberg svarade att han hade avtal om sotartjänsterna i villan. På fråga svarade han att imkanalen fejades vart fjärde år.

– Enligt lagen ska det göras vartannat år sa den här mannen då. Men då tänkte jag att det är något lurt det här. Så jag sa att jag har Nix i min telefon. Då muttrade han något surt och lade på.

Någon regel om att det ska sotas regelbundet finns inte, som VLT kunde berätta i måndagens artikel om den tvivelaktiga sotarfirman. Efter det har många läsare hört av sig och berättat att företaget kontaktat även dem.

– Det bästa är att avböja och ta den firma som är etablerad. Man brukar få en lapp i brevlådan före besöket, säger Tommy Hultman, konsumentjuridisk rådgivare, Västerås stad.

Om man tackat ja då?

– Man har rätt att avbeställa en tjänst. Det behövs inga papper utan det räcker bara att säga att man avböjer tjänsten, säger Tommy Hultman.

Läs också: Så kan du avslöja bedragare

Läs också: Falsk försäljare jagas