Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler drabbade av bluffande sotarfirma

Sotarfirman fortsätter härja i Västerås. Sune Viberg i Irsta är en av många som hört av sig efter att VLT skrivit om sotarna som bluffar sig fram.

Annons

I torsdags förra veckan ringde en man från ett företag, Sune Viberg uppfattade inte namnet, och berättade att de var i området. De skulle feja imkanalen som är kopplad till köksfläkten.

– Han frågade inte om jag var intresserad utan bara om det passade bäst på förmiddagen eller eftermiddagen.

Sune Viberg svarade att han hade avtal om sotartjänsterna i villan. På fråga svarade han att imkanalen fejades vart fjärde år.

– Enligt lagen ska det göras vartannat år sa den här mannen då. Men då tänkte jag att det är något lurt det här. Så jag sa att jag har Nix i min telefon. Då muttrade han något surt och lade på.

Någon regel om att det ska sotas regelbundet finns inte, som VLT kunde berätta i måndagens artikel om den tvivelaktiga sotarfirman. Efter det har många läsare hört av sig och berättat att företaget kontaktat även dem.

– Det bästa är att avböja och ta den firma som är etablerad. Man brukar få en lapp i brevlådan före besöket, säger Tommy Hultman, konsumentjuridisk rådgivare, Västerås stad.

Om man tackat ja då?

– Man har rätt att avbeställa en tjänst. Det behövs inga papper utan det räcker bara att säga att man avböjer tjänsten, säger Tommy Hultman.

Läs också: Så kan du avslöja bedragare

Läs också: Falsk försäljare jagas