Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler hästkrafter för Power Meet-polisen

Årets motorträff i Västerås kommer att bevakas både fyrbent och på två hjul. Polisen förstärker med både hästar och cyklar.

Annons

Power Meet som i år går av stapeln 8 – 10 juli innebär alltid mycket jobb för polisen. Men i år satsar man på några nyheter.

- I år har vi också fått hjälp av rytteriet för att klara ordningshållningen främst runt Lögarängen och vi kommer även att ha cyklande poliser för att öka vår rörlighet i folkvimlet, säger Jan Ståhl, kommenderingschef vid Västmanlandspolisen i ett pressmeddelande.

Det är inte första gången man sätter in cyklar. Även under skolavslutningen använde man cyklar för att lättare kunna ta sig fram där folksamlingarna är. Totalt kommer tre cyklande poliser vara i tjänst.

Enligt polisen kommer man att under motorträffen bland annat fokusera på att förhindra att folk kör rattfylla och se till att ungdomar som inte har åldern inne inte dricker alkohol.