Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler i centrum på natten gör Västerås till årets Purple flag-stad

Västerås blir årets Purple flag-stad 2017, en nationell utmärkelse för trygghetskapande insatser i svenska stadskärnor.

Västerås prisas för att de 2017 är bäst i landet på att skapa en mer levande stadskärna efter klockan 17 på dygnet. Priset delas ut av organisationen Svenska stadskärnor.

Läs även: Moderaterna i Västerås vill förbjuda tiggeri

Bland annat har kommunen byggt om stadsparken så den fått ny belysning och nya sittplatser. Det ska enligt Västerås citysamverkan ha ökat antalet besök i parken mellan klockan 17 och 05 på dygnet med 23 procent från 2016 till 2017. Siffran togs fram mellan januari och maj.

– Det här visar hur långt vi kan nå med ett målmedvetet och konsekvent arbete där samverkan är i fokus. Det ökar Västerås citys attraktionskraft ännu mer. Idag firar vi en utmärkelse men det är i vårt fina arbete i vardagen som vi flyttar fram våra positioner, säger Anders Teljebäck (S), kommunstyrelsens ordförande i Västerås i ett pressmeddelande.

■ ■ För mer nyheter om Västerås, klicka här