Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler SJ-tåg får wifi

Testet med Wi-Fi på loktåg inleddes under våren. Nu har SJ beslutat installera wifi i de personvagnar som ingår i många av regionaltågen och Intercitytågen. Bland annat på sträckan Stockholm-Västerås-Örebro.

I den första fasen är det 132 vagnar som får trådlöst nätverki. Det är cirka 45 procent av alla vagnar i loktågen, skriver SJ i ett pressmeddelande.

SJ beräknar att starta arbetet med installeringen i början av december. Fem vagnar per vecka kommer man att hinna med.

När installationen är klar rullar vagnarna ut på de elva olika linjer som de trafikerar över Sverige. Därför kan inte SJ säga var och när resenärerna kan räkna med wifi.

– Vår inriktning är tydlig. Tågresan ska vara en användbar tid för arbete, studier eller nöjen, och då är wifi viktigt. Tyvärr tar det lite tid att förse alla äldre vagnar med wifi, men vi jobbar på så fort det går, säger Jan Kyrk, affärschef på SJ.

Wifi ombord på SJ:s tåg är alltid gratis

– Vi har idag inriktningsbeslut på att installera wifi i 77 procent av alla personvagnar. Beroende på hur det faller ut beslutar vi om hur vi gör med de resterande 23 procenten.

De elva linjer som ska få trådlöst nätverk:

Stockholm-Västerås-Örebro

Stockholm-Östersund-Duved

Stockholm-Mora/Falun

Stockholm-Uppsala

Stockholm-Eskilstuna-Örebro

Stockholm-Göteborg

Stockholm-Katrineholm-Hallsberg

Stockholm-Nyköping-Norrköping

Stockholm-Malmö

Göteborg-Kalmar

Stockholm-Uppsala

Fakta

I SJ:s trafik körs bland annat Intercitytåg och nattågen av Rc-lok och de är således loktåg, till skillnad från bland annat X40som är motorvagnståg.

Källa: Wikipedia