Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera barn orsaktill fler vikarier

Förskolechefen Elisabeth Ling skriver till barn- och bildningsnämnden att den ökade användningen av vikarier i förskolan beror på fler barn.

Antalet barn på förskolorna har ökat. Ling har också spaltat upp frånvaro-orsakerna där vikarier kan kallas in (men inte alltid). 36,2 procent gäller sjukdom, 30,5 procent semester, 8,5 procent planering och utvärdering och 5,9 procent utbildning.

Grundskolans områdeschef Sirka Nilsson anger att fem enheter har klarat vikariekostnaderna inom befintlig ram, medan två enheter haft svårigheter att organisera och budgetera sina vikariebehov. Rektorsbyten och ovana eller orutin vid tjänstefördelningen anges som orsaker.

Det finns en vilja i skolan att bistå varandra vid frånvaro, men att schema och ämneskompetens kan hindra detta. Nilsson har inte angett i procent hur fördelningen av frånvaroorsaker ser ut.