Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera broar måste lagas

Sju broar i Västerås har fått underkänt efter besiktning och är i skriande behov av reparation. I sämst skick är Krutkällarbron.

Krutkällarbron är alltså gång- och cykelbron över E 18 vid Emausmotet mellan Gideonsberg och centrum. Enligt tekniska nämndens stab i Västerås är bron så illa däran att den börjar få problem med bärigheten. Bron ska vara så ostadig att snöplogen inte kan ta sig fram.

Inför nästa år har tekniska nämnden därför fått tolv extramiljoner att satsa på reparationer av broar, ny beläggning på gång- och cykelvägar samt upprustning av cykeltunnlar. Fyra av dessa miljoner kommer att gå till att laga Krutkällarbron.

Övriga broar som behöver repareras är bland andra Biskopsbron över Svartån, bron över västra stickspåret vid Djuphamnen, norra bron över Persbobäcken vid Önsta fritidspark och bron över gång- och cykelvägen vid Sigfrid Edströms gata och Liegatan på Hammarby.