Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera döda i bilattack i New York – utreds som terrordåd

Åtta personer har dött efter att en bil körde genom en gång- och cykelbana på nedre Manhattan i New York. Händelsen utreds nu som ett misstänkt terrordåd.

Under tisdagen mejade ett fordon ner flera personer på en gång-och cykelbana längs med Hudson-floden i New York. Åtta personer ska ha dött, och minst 15 personer uppges vara skadade. Senare kolliderade bilen med en skolbuss utanför Stuyvesant High School, och då ska skytten, en man hoppat ur fordonet med ett vapenliknande föremål. Mannen sköts senare av polis och vårdas nu på sjukhus, rapporterar New York Times.

New York-polisen uppmanar människor att undvika området vid Chambers Street och West Street på Manhattan. En poliskälla säger till CNN att polisen inte utesluter att det rör sig om ett terrordåd. Tekniker från polisens antiterror-enhet kommer nu att söka igenom fordonet efter sprängmedel, skriver Aftonbladet.

– Det här är ett terroråd. Det var en feg attack riktad mot oskyldiga. Det är en mycket smärtsam dag i vår stad. Vi har blivit attackerade tidigare men vi står starka, säger Bill de Blasio, New Yorks borgmästare, enligt SVT.

Texten uppdateras.