Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera hyrbilar vandaliserade

Avis biluthyrning vid Västerås Central utsattes natten till tisdagen för omfattande skadegörelse.

En lokförare, på väg till sitt morgontidiga arbete vid fyratiden, upptäckte att flera parkerade bilar hos Avis - som har sina lokaler vid expressgodsmagasinet vid järnvägsstationens nordöstra ände - utsatts för skadegörelse.

- Hela nio bilar hade de krossat rutorna på. Sex av dem hade de även punkterad alla hjulen på. Verkligen en mindre trevlig start på alla hjärtans dag, säger Maria Eriksson biluthyrare på Avis.

Polis kallades till platsen och en anmälan om skadegörelse upprättades. De vandaliserade bilarna skulle hyras ut tidigt på morgonen, vilket ställde till det rejält för företaget.

- Man hade ju inte räknat med det här så det blev hektiskt nu på morgonen. Men vi lyckades lösa det till slut, säger Maria Eriksson.

De skadade fordonen bärgades från platsen under tisdagsmorgonen. Avis-skylten vid Södra Ringvägen hade också skruvats loss av vandalerna.