Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera kan ha varit inblandade i misstänkta mordet på exmaken

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

Flera personer kan ha varit inblandade i 42-åringens exmakes död.

Se livesändningen här:

Minst en, förmodligen två personer misstänks nu för delaktighet i mordet på den 42-åriga Eskilstunakvinnans make sommaren 2015.

Uppgifterna bekräftas av såväl Lars Franzell, roteln för grova brott vid Eskilstunapolisen och kammaråklagare Jessica Wenna.

– Vi har uppgifter i utredningen som gör gällande att flera än 42-åringen, hennes make och deras två minderåriga barn var på plats, säger Jessica Wenna.

Dessa uppgifter går stick i stäv med 42-åringens egna uppgifter hon lämnade i samband med den dödsfallsutredningen som gjordes kort efter att makens hittats drunknad.

Obekräftade källor säger att ytterligare minst två personer till fanns på plats. Jessica Wenna vill inte säga om dessa förhörts i utredningen:

– Nej, det vill jag inte gå in på, säger hon och påpekar samtidigt att inga personer så här långt delgivits misstanke om delaktighet i makens död.

Lars Franzell vid Eskilstunapolisen bekräftar för ekuriren att flera misstänks kan ha varit inblandade:

– Det ska ha funnits flera personer på plats utanför Arboga vid tiden för drunkningen. Men hittills är bara en person delgiven misstanke om mordet och det är 42-årigingen, säger Lars Franzell.

Varför polisen nu väljer att släppa uppgiften om att flera varit på plats vill inte Lars Franzell gå in på.

42-åringen delgavs misstanke om mord på sin exmake den 1 december. Den senaste teorin är alltså att flera personer kan ha varit inblandade.

Mannen hittades drunknad i Hjälmaren i augusti 2015, bara ett stenkast från den sommarstuga där 42-åringens föräldrar attackerades sommaren 2016.

Samtidigt har det framkommit nya uppgifter om att 42-åringens pojkvän erkänner mordet på föräldrarna.

Läs också:

TV: Ex-makens grav öppnas

Åklagarna begär fortsatt häktning

Polisen fortsätter att dyka efter bevis

41-åringen delgiven misstanke om bedrägeri

41-åringen misstänks ha försökt muta häktesvakt

41-åringen nekades öppna ett HBV-hem