Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera nattliga inbrott i Västerås

(Uppdaterad 08.30) Ett arkitektkontor, ett byggföretag, Skatteverket och en skola fick påhälsning av tjuvar natten till onsdag.

Sent på tisdagskvällen gick inbrottslarmet på Wenströmska gymnasiet. När polis och väktare kom till platsen hade tjuven eller tjuvarna redan försvunnit men ett fönster var krossat och någon hade varit inne i lokalerna. Enligt polisen är det ännu oklart vad som stulits.

Strax före klockan fyra natten till onsdag var det ett inbrott i företaget Byggpartners lokaler på Ingenjör Bååths gata på Östermalm. Även här är det ännu oklart vad som stulits och ingen har gripits misstänkt för inbrottet.

Vid halv femtiden på onsdagsmorgonen såg ett vittne hur två personer på moped lämnade ett arkitektkontor på Drottninggatan efter att ha gjort inbrott där. Enligt polisen har bland annat datorer stulits från kontoret. Polispatruller sökte efter tjuvarna under onsdagsmorgonen, hittills utan resultat.

När Skatteverkets personal kom till jobbet vid sjutiden på onsdagsmorgonen upptäcktes att det varit inbrott även där. Ett fönster var krossat och minst en dator stulen. Polisens tekniker har varit på platsen och säkrat spår.