Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera studenter stängs av från MDH

Tolv studenter, varav sex av dem från Västerås, har stängts av från Mälardalens högskola. Samtliga stängs av efter fusk vid tentor.

Fem av Västeråsstudenterna har plagierat en tidigare elevs arbete när de sänt in en deluppgift i kursen Företagsekonomi med inriktning mot redovisning och ekonomistyrning. Fusket uppdagades då en av de fem skickat in en datafil, som egentligen var gruppens arbetsmaterial, för examination.

Eftersom uppgiften var ett delprov och bara skulle ge 1,5 högskolepoäng straffas alla fem i gruppen med fyra veckors avstängning.

En Västeråselev stängs av efter plagiering vid en tenta i kursen Lek, lärande och utveckling 2. Enligt MDH har studenten skrivit av två examensarbeten från Högskolan Kristianstad. Fusket upptäcktes av programmet Urkund som jämför examinationer.

Den studenten stängs av i sex veckor då tentan skulle ha gett 4,5 poäng.